Zie jij wat ik zie?

Een kijkje achter de schermen van de menselijke ervaring

Tijdens mijn zoektocht naar meer rust en ontspanning stuitte ik op de drie principes. Deze universele principes zijn niet meer dan een uitleg hoe de menselijke ervaring werkt. En dat is vaak precies andersom dan je denkt! Dus hoe je denkt dat het werkt en hoe het eígenlijk werkt. Dit maakt een wezenlijk verschil.

Het is geen methode, techniek of stappenplan. Er is zelfs niets te doen, alleen iets te doorzien. En als je hier een glimp van opvangt, ontstaat er ruimte om te herkennen dat wat je denkt berust op een misverstand. Wat je denkt is helemaal niet belangrijk, het gaat om het inzicht dát je denkt.

Inzicht in de menselijke ervaring biedt een verrassende kijk op alledaagse dingen. Vul niet in wat je denkt te weten. Simpelweg omdat je niet weet wat je niet weet. Dit weten maakt ruimte voor een frisse blik. En juist die blik verandert alles. Stel je open en wordt miljonair in mogelijkheden. Wie had dat gedacht? 😉

‘Don’t listen to my words, listen for a feeling’ – Sydney Banks

Probeer de principes vooral niet letterlijk te snappen, maar lees een beetje tussen de regels door. Inzicht laat zich niet afdwingen. Het ontstaat soms snel, soms kan het langer duren. Soms groots, vaker in kleine aha’s! Met woorden probeer ik uit te leggen wat je verstand niet kan begrijpen. Laat je niet misleiden door de woorden, want het gaat niet om de woorden. Er is niks te leren, je weet het diep namelijk al vanbinnen. Je bent het (soms) alleen even (weer) vergeten. Een geruststellende gedachte.

De 3 principes in het kort

  • Mind – de Universele Levensenergie. De vormloze energie achter al het leven.
  • Consiousness – het bewustzijn. Het vermogen je bewust te zijn van het leven en om gedachten te ervaren.
  • Thought – het denken is essentieel voor alles wat we ervaren. Het is het vermogen om vorm(en) te creëren uit de vormloze energie.

Deze fundamentele principes maken de menselijke ervaring mogelijk. Je leeft en je ervaart het leven. Je bent en je denkt dat je bent. Je leeft en je denkt, én je denkt dat je bent. De vormloze energie komt dus tot leven in en door ons heen, waardoor gedachten en ideëen vorm krijgen. Gedachten zijn niet dé werkelijkheid, maar creëeren een persoonlijke werkelijkheid in ieder van ons. Oftewel we leven in het gevoel van onze gedachten. En dat werpt een heel verfrissende blik op alledaagse onderwerpen.

Livin’ Space

Het woord ‘Mind’ associeer ik persoonlijk met ‘het brein’ en gebruik het zelf regelmatig op die manier. Om het eenvoudig te houden heb dit principe daarom vervangen door Livin’ Space. Mijn woorden om te verwijzen naar de ruimte waarin alles ontstaat, komt en gaat. De plek waar niks anders hoeft te zijn, dan het is. De wetenschap dat alles al oké is, is een prettig uitgangspunt met verrassend, nieuwe inzichten.

Livin’ Space – The Space where we all start livin’ from’