Wat zou jij doen als geld geen rol speelt?
0 min. leestijd

Wat zou jij doen als geld geen rol speelt?

In mijn manifest heb ik een prachtige uitspraak van Alan Watts geciteerd. Deze tekst komt uit een interview, waarin Watts antwoord geeft op de meest gestelde vraag door studenten. Hieronder volgt een korte samenvatting van het antwoord op de vraag “We zijn bijna klaar met onze studie en hebben geen flauw idee wat we willen doen”.

“Doe dat wat je echt wilt en vergeet het geld. Want als je zegt dat geld verdienen het belangrijkste is, zul je je leven volledig verspillen. Je gaat dingen doen die je niet leuk vindt om te kunnen leven – dat wil zeggen dingen blijven doen die je niet leuk vindt! Wat dom is!”

De meesten kiezen voor ‘zekerheid’ en gaan dus ‘iets’ doen wat ze niet leuk vinden. Hoewel Watts hen een duidelijke en impactvolle boodschap gaf, kiezen zij toch voor het geld. Zonde! Want deze keuze heeft ook gevolgen voor de volgende generatie. Kinderen leren wat hun ouders doen, namelijk dingen doen die ze niet leuk vinden om te doen. Kinderen worden opgevoed om hetzelfde leven te leiden dat hun ouders niet hadden willen leiden! En dat is precies wat deze studenten gaan doen. Het leven leiden dat hun ouders zelf ook liever anders hadden geleefd. De cirkel is weer rond.

Totdat iemand inziet dat er echt een andere mogelijkheid is.. Wat zou jij doen als geld geen rol speelt? Hoe zou jij jouw tijd besteden om te doen wat je echt leuk vindt?